Sicil Kartı: Mükellef, resmi kurum, işletmelere ait sicil bilgilerinin kayıt altına alınıp detaylı bazda takibini sağlayan bölümdür.
Tahakkuk İşlemi: Tanımlanmış olan tahakkuk tip tanımı ile otomatik veya kullanıcıya bağlı tahakkuk, ek tahakkuk hesaplandırma.
Takibe Alma İşlemi: Yapılmış olan tahakkuka bağlı takip, ödeme emri ve haciz varakasının alındığı bölüm.
Tahsilât İşlemleri: Vezne Tahsilâtı, Tahsildar İşlemi, Banka Tahsilâtı seçenekli Tahakkuklu ya da tahakkuksuz tahsilât yapabilme, sicile yapılan tüm tahakkuklar ve tahsilâtların durumunu görme, toplu ödeme yapabilme ve kasa gör özelliği ile ilgili tarih kasa durumu görüntüleme.
Gecikme Cezası Hesaplama: Bu özellik ile mükelleflere hesaplanmış olan tahakkukun istenilecek herhangi bir tarihte gecikme cezası ile birlikte toplam borç-alacak durumunu yazdırabilme.
Beyan Bilgi Girişi: Bu bölümde ÇTV, bina, arsa, araziye ait bilgi girişi yapılarak (toplam beyan değerinin) program tarafından otomatik olarak hesaplanması sağlanmaktadır.
Tahakkuk Hesaplama: Bu özellik ile beyan bilgi girişi yapıldıktan sonra tek sicil veya toplu olarak otomatik tahakkuklandırma yapılabilmektedir.
Rapor: Tahakkuk, Tahsilât, Şahıs Ekstresi, Borç Alacak, Takip, Terkin.
Program Güncelleme : Yönetmelikte yapılan değişikliklerin (kısmi değişiklikler) veya siz kullanıcıların bizden istediği isteklerinin internet ortamına atıldıktan sonra bu özelliği kullanarak o değişikliği uygulaması sağlanır.
Tarih Kilidi : Bu özelliğimizi kullanarak belirlediğimiz tarih ten öncesinde hazırlamış olduğumuz evrakları hiçbir değişiklik yapılmasına izin vermeden kilitler o tarih ve öncesine yeni bir kayıt yapamayız.
Otomatik Yedekleme : Programımızda bulunan bu özelliğimiz ile bilgilerimizi ister kendi bilgisayarımıza ister internet ortamına belirleyeceğimiz seçenekler halinde otomatik olarak yedekleme imkanımız vardır.
Kullanıcı İşlemlerini Görme : Birden fazla kullanıcı varsa programı kullanan bunlara ayrı ayrı yetkiler verilerek daha sonra hangi kullanıcı hangi işlemleri yapmış rahatlıkla görebiliriz.